Om mig

Mit navn er Celia, jeg er 20 år gammel og bor i København.

Min motivation for at lave denne blog kommer fra min personlige erfaring med sart hud. Jeg har altid haft utroligt sart hud, og det har plaget mig meget.

reaktion på ansigtsmalingFørste gang, jeg havde problemer med min sarte hud, som jeg kan huske, var da jeg gik i børnehave. Pædagogerne havde været så flinke at hyre en ansigtsmaler (det har sikkert været omkring fastelavns-tid), der skulle male os alle sammen i ansigtet. Det ville jeg rigtig, rigtig gerne, for som barn kan man jo ikke lide at skille sig ud… Min mor måtte imidlertid sige nej, da jeg før havde slået ud af ansigtsmaling (det husker jeg dog ikke). Jeg kan tydelig huske, hvor ondt det gjorde i mit barnehjerte, da alle mine venner rendte rundt og lignede sommerfugle, tigere og dødningehoveder, mens jeg måtte stå tilbage med et bart ansigt pga. sart hud. Not cool.

I årene op til jeg blev teenager, kan jeg ikke huske nogle specifikke situationer, hvor min hud har irriteret mig, kun generel tørhed, når det var koldt. Til gengæld meldte problemerne sig endnu en gang, da jeg i slutningen af 7. klasse (endelig!!) fik lov til at gå med makeup. Jeg var i min oprørsperiode, og syntes selv, at det var noget så flot med kæmpetyk eyeliner rundt om øjnene (nejnejnej…), og oprøret fortsatte, da min mor sagde, jeg skulle huske at fjerne det om natten. Det gad jeg ikke lige i den periode, og det resulterede naturligvis i udslet og tør hud. I en periode var området omkring mine øjne meget irriteret, men jeg holdt det nede med lidt Nivea creme.

Da jeg blev omkring 15, var jeg meget ked af min hud. Jeg led heldigvis ikke så meget under bumser, som mange andre teenagere, men til gengæld var min hud meget tør og med mange røde pletter, der ikke ville dækkes ordentligt af min makeup. Jeg traf derfor en beslutning om, at jeg ville begynde at pleje min hud. Og derfor aflagde jeg besøg hos Clinique til en rådgivning…

Clinique mod sart hudMit besøg endte med et køb af meget dyr 3-trins serie fra Clinique, som efter sigende skulle rense ud, fugte og i det hele taget bare gøre min hud jævn og lækker. Jeg husker tydeligt testen af min hud, og endnu tydeligere de 638 kr. serien kostede dengang (som 15-årig med en løn på 50 kr. i timen var det virkelig mange penge…). Da jeg påførte produkterne samme aften efter den instruks den rare Clinique-dame var kommet med, kunne jeg godt mærke, at det kradsede lidt i huden, men jeg tænkte ikke videre over det. Næste morgen vågnede jeg med en fornemmelse af at være blevet kørt over i ansigtet. Da jeg ikke kunne åbne mine øjne af bare smerte, begyndte jeg at skrige. Mit ansigt var i laser, området omkring øjnene dybt ophævet og irriteret. Jeg måtte til lægen for at få en kur imod dette voldsomme udbrud. Overalt reagerede folk med “EJ! Hvad er der dog sket?!” – ikke fedt, når man er 15 år gammel. Dog skal der ikke nyde et ondt ord om Clinique – fik alle penge tilbage fra produkterne, og jeg har mange veninder, der er yderst tilfredse med serien. Min hud er bare overfølsom!

Nu – i en alder af 20 år – er jeg endelig ved at have styr på, hvad min hud kan og ikke kan tåle, og vigtigst af alt har jeg lært at lytte utroligt meget til min hud. Jeg har læst meget om produkter, og jeg har efterhånden prøvet en god slat selv, og derfor tænkte jeg, at jeg ville dele mine erfaringer her på bloggen, så andre med sart hud måske kan undgå nogle af de ubehageligheder, jeg har været igennem.

Hvis du ikke lider af sart hud, og stort set kan smøre alt i hovedet uden den mindste modreaktion fra din hud, vil jeg alligevel opfordre dig til at læse med – overfølsomhed kan nemlig komme i alle aldre, og derfor er det vigtigt at passe godt på sin hud.

Enjoy og husk: Pas godt på din hud!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s